Tortilla se španělskou omáčkou

Příprava a vaření 40 minut, 8 porcí, jemně pálivé, bezmasé, středně obtížné.

Ingredience

0.50 kilogramů brambory 1 lžička pepř 50 mililitrů mléko 4 kusy vejce 1 lžička Knorr Aromat 2 špetky posekaná petržel 1 kus cibule 1 kus velká červená paprika 1 kus sušená chilli paprika 1 kus rajčata z plechovky 1 kus bobkový list 3 kostky Knorr Cibulový 1 kusy stroužek česneku 3 lžíce olivový olej 60 mililitrů olej 10 kusů olivy ( nakrájené na plátky )

Příprava

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky.
  2. Na 2–3 lžících oleje smažte brambory a cibuli na velké, široké pánvi, dokud nebudou měkké. Ke konci smažení přidejte prolisovaný česnek. Odstavte k vychladnutí.
  3. Vejce a mléko rozšlehejte na jednotnou tekutinu. Posekejte petrželovou nať a dohromady s pepřem a kořením Knorr Aromat přidejte do vzniklé hmoty. Opět zamíchejte.
  4. Vaječnou hmotu vlijte na brambory. Zvolna ohřívejte na mírném ohni. Až bude spodek usmažený, opatrně přetočte tortillu na druhou stranu a smažte, dokud se vejce úplně nesrazí.
  5. Udělejte omáčku: cibuli, papriku chilli a sladkou papriku nakrájejte na kostičky. Smažte na olivovém oleji, dokud cibule nezměkne. Přidejte rozdrobená rajčata, bobkový list a pepř.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Palačinky se špenátem a sýrem feta Následující text: Brambory v česnekové omáčce »»»

autor: Hana Rajdusová | 12. 7. 2013 Pá 10.27 | tisk | Recepty | 0 | 196x