Brambory v česnekové omáčce

Příprava a vaření 45 minut, 6 porcí, bezmasé, snadné.

Ingredience

70 dekagramů nové brambory 1 lžíce mletá paprika 4 kusy stroužek česneku 2 lžička vinný ocet 1 lžíce kmín 20 mililitrů olivový olej 150 mililitrů olivový olej 2 kusy žloutek 25 gramů mořská sůl 1 špetka sušený tymián 1 balení Knorr Salad – Dressing Jogurtový

Příprava

  1. Do mixéru dejte česnek, kmín, papriku a tymián. Přidejte žloutky.
  2. Poté přidejte Knorr Salad Dressing Jogurtový a začněte mixovat. Zvolna přidávejte olivový olej. Omáčka by měla mít hustou a hladkou konzistenci. Pokud je příliš hustá, je možné přidat trochu převařené teplé vody.
  3. Důkladně umyjte brambory (neloupejte je). Pokropte olivovým olejem a posypte mořskou solí. Pečte v troubě rozehřáté na teplotu 160 stupňů po dobu 30 minut.
  4. Po upečení je nechte lehce vystydnout, pokrájejte na menší kousky a servírujte zvlášť s omáčkou.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Tortilla se španělskou omáčkou Následující text: Cikánské bramborové placky »»»

autor: Hana Rajdusová | 12. 7. 2013 Pá 10.37 | tisk | Recepty, Recepty, Recepty | 0 | 157x