Palačinky se špenátem a sýrem feta

Příprava a doba vaření 30 minut, 4 porce, jemně pálivé, bezmasé, středně obtížné.

Ingredience

200 mililitrů mléko 200 gramů sýr feta 120 gramů mouka Knorr omáčka – Spaghetti Toscana 0.50 kilogramů čerstvý špenát 10 gramů mletá paprika 150 gramů rajčata sherry 2 kusy žloutky 3 kusy stroužek česneku 5 gramů sůl 2 kusy vejce 1 kus Knorr Bohatý bujón Kuřecí – 4 kalíšky 30 mililitrů olej ( nebo Rama Culinesse ) 3 kusy cibule šalotka

Příprava

  1. Všechny složky palačinkového těsta rozmixujte pomocí mixéru. Na dobře vyhřátou pánev vlijte tenkou vrstvu těsta a smažte palačinky.
  2. Nádivka: cibuli šalotku a česnek nakrájejte na drobné kostičky. Špenát očistěte.
  3. Na pánvi smažte česnek a cibuli, následně přidejte špenát a rajčaty sherry nakrájené na čtvrtky. Přidejte kalíšek Knorr Bohatého bujónu Kuřecího a ještě chvilku duste do chvíle, kdy se všechny složky dobře spojí. Odstavte k vychladnutí, případně odlijte přebytečnou tekutinu.
  4. Ke konci přidejte sýr feta, vše okořeňte pálivou paprikou.

Nadívejte palačinky, sviňte je do ruliček, poté je ohřejte na pánvi nebo v troubě. Servírujte s omáčkou Knorr – omáčka Spaghetti Toscana.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Čočka na boloňský způsob Následující text: Tortilla se španělskou omáčkou »»»

autor: Hana Rajdusová | 12. 7. 2013 Pá 09.55 | tisk | Recepty | 0 | 221x