Pirohy s houbami

Příprava a vaření 70 minut ( připravené těsto je třeba nechat v chladu přibližně půl hodiny odpočinout ), 4 porce, bezmasé, středně obtížné.

Ingredience

0,7 kilogramů pšeničná mouka 0,5 svazků petrželová nať 1 kus Knorr Bohatý bujón Hovězí – 4 kalíšky 4 gramy sůl na vaření pirohů 3 kusy vejce 2 kusy stroužek česneku 200 gramů žampióny 1 lžíce máslo 1 kus cibule 200 gramů sušené houby – hřiby a podhříbky 1 sklenička horká voda

Příprava

  1. K půl kilogramu mouky přidejte vejce a horkou vodu. Hněťte těsto asi 20 minut. Odložte na půl hodiny na chladné místo, aby si odpočinulo.
  2. Sušené houby namočte. Až budou měkké, nakrájejte je nadrobno.
  3. Žampióny a cibuli krájejte na kostky, česnek posekejte.
  4. Na másle osmažte česnek, cibuli a také houby.
  5. Přidejte kalíšek Knorr Bohatý bujón Hovězí a vše duste, dokud se tekutina nevypaří. Nechejte vystydnout.
  6. Těsto položte na vál posypaný moukou a tence rozválejte. Pomocí sklenice vykrájejte kolečka, položte na ně nádivku, přehněte a zmáčkněte okraje.
  7. Vařte asi 5–6 minut v osolené vodě. Servírujte polité rozpuštěným máslem a posypané posekanou petrželovou natí.

Dobrou chuť!

««« Předchozí text: Cikánské bramborové placky Následující text: Sójový katův šleh »»»

autor: Hana Rajdusová | 12. 7. 2013 Pá 12.28 | tisk | Recepty | 0 | 157x