Menu 1
Menu 2
Menu 3
Menu 4
Pirohy s houbami
Příprava a vaření 70 minut ( připravené těsto je třeba nechat v chladu přibližně půl hodiny odpočinout ), 4 porce, bezmasé, středně obtížné.
Ingredience
0,7 kilogramů pšeničná mouka 0,5 svazků petrželová nať 1 kus Knorr Bohatý bujón Hovězí – 4 kalíšky 4 gramy sůl na vaření pirohů 3 kusy vejce 2 kusy stroužek česneku 200 gramů žampióny 1 lžíce máslo 1 kus cibule 200 gramů sušené houby – hřiby a podhříbky 1 sklenička horká voda
Příprava
- K půl kilogramu mouky přidejte vejce a horkou vodu. Hněťte těsto asi 20 minut. Odložte na půl hodiny na chladné místo, aby si odpočinulo.
- Sušené houby namočte. Až budou měkké, nakrájejte je nadrobno.
- Žampióny a cibuli krájejte na kostky, česnek posekejte.
- Na másle osmažte česnek, cibuli a také houby.
- Přidejte kalíšek Knorr Bohatý bujón Hovězí a vše duste, dokud se tekutina nevypaří. Nechejte vystydnout.
- Těsto položte na vál posypaný moukou a tence rozválejte. Pomocí sklenice vykrájejte kolečka, položte na ně nádivku, přehněte a zmáčkněte okraje.
- Vařte asi 5–6 minut v osolené vodě. Servírujte polité rozpuštěným máslem a posypané posekanou petrželovou natí.
Dobrou chuť!
««« Předchozí text: Cikánské bramborové placky Následující text: Sójový katův šleh »»»
autor: Hana Rajdusová | 12. 7. 2013 Pá 12.28 | tisk | Recepty |
0 | 157x
